søndag den 8. juni 2014

Design og produktion af mine pude dukker

Det hele startede ved at jeg havde lyst til at lave min helt egen fortolkning af de nordiske guder. Så først lavede jeg en hel masse skitser.
Til selve formen blev jeg inspireret af babushka dukker og Venus fra Willendorf.
Og så har jeg selvfølgelig kigget i bøger og genopfrisket det jeg vidste om de nordiske guder.
Men det var vigtigt for mig mest at fokusere på det feminine, fordi jeg synes tit, når man kigger på andres tegninger og fortolkninger af den nordiske mytologi bliver det meget maskulint og hård. Jeg har snakket med andre kvinder om det, og jeg kan mærke jeg ikke er den eneste der har følt en vis form for frustration over det. 
JEG ER SIMPELHEN SÅ DØDTRÆT AF DE DER OVERDIMENSIONERE MUSKEL MÆND OG BARMSVÆRE KVINDER MED EN EKSTREM HVEPSETALJE!! 
Ok hver tid har sikker sine ideer og forestillinger om hvordan guder/gudinder skal se ud, men jeg synes virkelig det må være tid til et nyt og mere feminint blødt look her.
Og når man tænker på de gamle guder så er de fleste måske nok forbundet med krig og kriger men de er også alle forbundet med frugtbarhed. Og runde/bløde former er => frugtbarhed. Desuden havde kvinder faktisk en fremtrædende rolle i vikingetiden.
Så man tager lidt frustration + ide om frugtbarhedsguder + inspiration fra Venus fra Willendorf og blender det godt sammen med en god portion af min fantasi og så kommer der billeder af forfriskende nye gamle guder frem i mit hoved og siger goddag.
Og som altid med mine ting har jeg gerne villet at man bliver i godt humør af at kigge på dem, 
men personligt tror jeg nu også mine guder smiler og er så glæde fordi de godt kunne lide deres nye look.

Efter de første par løse skitser har jeg tegnet videre på de guder der talte mest til mig, dem der helt af sig selv dukkede op i mit hoved. Jeg ville rigtig gerne have lavet en med Tor Men han ville ikke rigtig komme til mig så jeg tænkte "dig må vi jo så vente med at tegne til du en gang får lyst til stå model for mig" og gik videre til de guder der bare helt af sig selv dukkede op og var noget mere samarbejdsvillige

Efter jeg fik valgt og tegnet 4 guder færdig begynde jeg at farvelægge dem med akvarel farver

Da de så var færdige og i flotte farver fik vi alle lige lov at ligge og hvile lidt, mens malingen blev helt tør. Tit lader jeg mine tegninger ligge en dags tid så jeg er sikker på malingen er helt tør inden jeg går i gang med at tegne dem op med tusch, så jeg ikke ødelægger mine tuscher. Da det alt var gjord og tuschen også var tør sende jeg dem til en stoftrykker i Berlin og så var det bare med at vente og vente spændt på at se det færdige resultat...
Som blev utrolig flot!! Hver en lille detaljerne, farverne og kvaliteten på stoffet var utrolige smukt og så gik jeg i gang med at sy dem så hurtigt jeg kunne. Og blev mere end tilfreds med mit resultat. Desværre bestilte kun en meter, for jeg ville først se om kvaliteten var god nok før jeg bestilte mere, så nu har jeg kun en meget lille flok pude-dukker tilbage rasten er allerede solgt og fundet sig selv et nyt godt hjem. Så nu skal jeg ha bestilt noget mere stof med mine tegninger på og overvejer også om jeg måske skulle lave dem lidt større... Mine pude-guder er 21cm og overvejer om jeg skal få nogle lavet der er dobbelt så store, hvis der er et marked for det. Det kan jo godt være folk kun vil have en lille nuttet gude-pude-dukke og ikke en stor... det er derfor jeg har brug for jeres hjælp til at bestemme! 

Giveaway næste weekend

Så derfor laver jeg et lille spørgeskema inde på min facebook side næste weekend hvor i fx kan være med til at bestemme: størrelse, hvilke to guder/eller andre figurer fra nordisk mytologi, jeg skal lave til næste år og afstemme hvilken af de fire guder jeg allerede har lavet, Ran, Njord, Freja og Frej, i best kan lide.
Som tak for hjælpen trækker jeg lod mellem dem der har stemt og de får den gude-pude de best kunne lide i gave fra mig. Så følg med næste uge hvor jeg skriver mere om konkurrencen her inde.
Kan i forsat have en god weekend og pinse  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar